Toimitus & Palautus

Toimituspolitiikka

Tarjoamme nopean toimituksen kaikkialle maailmaan. Tervetuloa keräämään tämä sivusto ja kerro ystävillesi ja perheellesi, onnellinen ostos!

1. Kun teet tilauksen, saat heti tilausvahvistuksen. Jos et saa vahvistusviestiä, ota yhteyttä välittömästi.

2. Vahvista toimitusosoitteesi ennen maksamista, sinun kannattaa jättää puhelinnumero yhteydenottoon. Anna voimassa oleva sähköpostiosoite ja tarkista sähköpostit sen jälkeen, kun olet ostanut päivitetyt tiedot.

3. Tuotteet lähetetään yleensä 12–24 tunnin kuluessa maksun vahvistamisesta (la. & Aurinko ja useimmat kansalliset vapaapäivät).

4. Käytämme tavallisesti DHL: ää, EMS: ää, UPS: ää tai FedExiä, jotta voimme toimittaa tuotteet suoraan ovellesi. Varmista, että olet kotona, kun paketti saapui ovelle.

5. Kun lähetämme paketin, lähetämme sinulle seurantanumeron, kun se on saatavilla. Pakettien kuljetusaika kestää tavallisesti 5-10 työpäivää, riippuen määränpäästä, lomasta ja tekijöistä, jotka jäävät postipalvelun valvonnan ulkopuolelle. Jos viive on pieni, ota lisää kärsivällisyyttä. Kiitos paljon siitä, että tuki meitä.

Exchange-käytäntö

1. Annamme täyden hyvityksen vain sellaisista kohteista, joilla on ongelmia.

2. Hyväksymme väärän kokoisia tai värillisiä vaihtoja 10 päivän kuluessa alkuperäisen tilauksen lähetyspäivästä. Ota meihin yhteyttä tilaustunnuksesi ja tilaustietosi avulla. Palaute nyt!

3. Sinun on otettava yhteyttä ennen kuin lähetät tuotteet takaisin, annamme oikean palautusosoitteen. Kaikkien meille palautettujen kohteiden on oltava alkuperäisessä kunnossa i. e. ei kuluneet, muutettu tai pesty, kaikki tunnisteet on kiinnitetty. Kuluneet tai likaiset kohteet palautetaan sinulle.

4. Emme kata vaihtokustannusten kuljetuskustannuksia, olet vastuussa palauttamasta postimaksusta ja lähetettyjen postimaksujen lähettämisestä takaisin sinulle. Suosittelemme, että lisäät seurannan ja vakuutuksen, kun lähetät meille omaa suojaa, koska emme voi olla vastuussa kadonneista lähetyksistä. Toimitus- ja käsittelymaksut eivät ole palautettavissa.

5. Lähetä meille seurantanumero, kun lähetät paketin takaisin.

Palauttaa käytäntö

1. Sallimme vain sellaisten kohteiden palauttamisen, joilla on ongelmia, ja toivomme ystävällistä ymmärrystäsi.

2. Voit palauttaa tuotteet täydelliseen palautukseen (miinus postikulut), jos ne ovat avaamattomia ja edullisessa kunnossa alla olevaan osoitteeseen.

3. Lähetä meille postituspalvelun osoite ennen kuin lähetät tuotteet takaisin ja kerro meille, mitkä tuotteet palautat. Varmista, että tuotteet on pakattu turvallisesti ja turvallisesti. Emme voi ottaa vastuuta tavaroista, jotka menetetään tai vahingoittuvat palautusprosessin aikana. Pyydämme siksi, että pyydät postituslomaketta, kun palautat tuotteet postitse. Kun olemme saaneet tuotteet, palautus tehdään 14 päivän kuluessa.

4. Tavarat on palautettava 7 päivän kuluessa vastaanottopäivämäärästä, ja ne on varustettava alkuperäisillä pakkauksilla ja etiketeillä. Luotamme alkuperäiseen maksutapaan, lukuun ottamatta 20% uudelleenvarastusta / käsittelymaksua, käsittelymaksua ja meiltä veloitettavia toimitusmaksuja ei palauteta. Kaikki tavaroiden palauttamiseen liittyvät kuljetuskustannukset ovat kuluttajan vastuulla.